Makyaj ve Kozmetik Urunleri | Kokosum.com

10 Ekim 2012 Çarşamba

Makyaja Başlamadan Önce Neler Yapmalı

Gündüz yada gece makyajı hiç önemli değil makyajımızın yoğunluğu ne olursa olsun cildimizin önce makyaja hazır hale getirmemiz gerekir. Öncelikli olarak cildimizde toz ve kir bulunmamalı bunun için cildimizi cilt tipimize uygun ürünlerle temizlememiz  gerekir , makyaja başlamadan önce cildimizi uygun nemlendirici ürünle nemlendirmememiz önemlidir . Doğru miktarda nemlendirilmiş ciltte  makyaj daha uzun süre kalıcılığını koruyacaktır. Eğer yağlı bir cildiniz varsa cildiniz makyajı diğer cilt tiplerine göre daha hızlı emecektir. Bu durumda makyajdan önce makyaj altı bazı kullanmanızı öneririm .
Ben kendi adıma Loreal Kozmetik’in makyaj altı bazını kullanıyorum hem piyasada ki diğer bazlardan daha uygun fiyatlı hem de kalıcılığı gerçekten mükemmel .
Gelelim başka püf noktalara makyaja başlamadan önce mümkün olduğunda dinlenmiş bir cildimizin olması gerekmektedir  , eğer her gün düzenli olarak makyaj yapıyorsak cildimiz gün içinde düzenli hava alamıyor demektir bu durumda cildimiz yorgun düşer ve yaşlanma belirtileri hızlanır bu etkileri en aza indirmek için makyajımızı düzenli olarak geceleri temizlemeli ve cildimize uygun ürünlerle gece ve gündüz üç aşamalı ( yüz yıkama tonikleme ve nemlendirme) bakımızı ihmal etmemeliyiz .
Tabi ki yapabileceklerimiz bunlarla kısıtlı değil benim muhteşem anneannemin cilt yorgunluklarıyla ilgili bir sırrı da var tabi ki hem de evde uygulaya bileceğimiz kadar basit haftada 2 kere uygulamak cilte ki bütün yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırıyor .
Sizi daha fazla meraklandırmadan bu basit ama etkili formülü söyleyeyim  ‘muz’ evet  evet  muz işte yapımı son derece basit olan bu maske ciltte ki bütün yorgunluk belirtilerini söküp atıyor adete hazırlanışı da bir o kadar kolay yarım muzu çatalla ezerek püre haline getirip temizlenmiş cildimize 10-15 dk arasında masaj yaparak yediriyoruz . Daha sonrasında cildimizi ılık suyla yıkayıp maden suyu ve gül suyu karışımıyla siliyoruz ve sonunda pırıl pırıl parlayan ve yorgunluk belirtilerinden tamamen arınmış bir cilt işte karşınızda düzenli olarak kullandığınızda etkisini 3 haftadan itibaren gözle görülür şekilde hissetmeye başlaycaksınız . Eğer bu maskeyi denemeye karar verdiyseniz denedikten sonra beni ve anneannemi unutmazsanız sevinirim deneyimlerinizi bizimle paylaşın….
Bir Sonra ki Paylaşıma Kadar Hayat Size Hep Gülümsesin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder